Namninsamling till

Låt våra mor- och farföräldrar och vuxna barn besöka oss i Sverige


Låt våra mor- och farföräldrar och vuxna barn besöka oss i Sverige
3 visningar

Hej!

Vi är föräldrar och barn till våra familjemedlemmar som bor utanför EU. De flesta av oss är svenska medborgare. Vi bor i Sverige, vi tycker om Sverige och respekterar alla regler som finns. Det sista 1,5 år var jobbiga för alla i världen, det var många som personligen drabbades av covid-19. Även restriktionerna var tuffa för många. Vi är tacksamma för att Sverige valde en strategi som tillåt oss leva med förhållandevis milda regler när pandemin var som värst. Nu känns det att vi på väg att komma tillbaka till det normala livet. Alla interna restriktioner lyftes i slutet av september och även inreseregler för många grupper har blivit mindre stränga.

Dock är det fortfarande förbjudet för nära anhöriga som bor utanför EU att komma till Sverige och hälsa på sina nära och kära. Inga undantag finns. Ett återkommande argument är att VI kan resa till dessa länder istället. Dock är det väldigt svårt att ordna i och med arbetet och skolplikt som våra barn har. I några fall är det rentav omöjligt av politiska skäl, nämligen på grund av den nuvarande regimen och förföljandet av regimkritiker som finns i Belarus.

Snart är det jul och nytt år och under den tiden känns det extra sorgligt att inte kunna vara tillsammans med våra familjer. Vi saknar våra föräldrar och våra barn. De saknar oss och sina barnbarn. Vi har till och med berövats möjligheten att kunna vara tillsammans under de mest dyrbara stunderna, exempelvis när våra barn kommer till livet. Det är enligt vår mening inhumant och orimligt. I våra nordiska grannländer, Norge, Finland och Danmark, är det sedan länge tillåtet för föräldrar från icke-EU länder att komma och hälsa på deras barn som bor i Norden. Sverige har inga undantag.

Vi skulle vilja be er att ändra regler och låta våra föräldrar och vuxna barn till oss som permanent bor i Sverige att komma och hälsa på. Det bör finnas utrymme för undantag och individuella lösningar.

Inför obligatorisk PCR-test för de som kommer in i landet, begär isolering eller extra sjukdomsförsäkring - vi förstår vikten av försiktighetsåtgärderna och är mer än villiga att samarbeta i varje form som behövs. Men låt dem komma. Inkludera dem i undantagslista. Det är enormt viktigt för oss. Det är frågan om väldigt nära familjeband som har obarmhärtigt klippts av i och med restriktionerna.

december 15, 2021

52 underskrifter

Avatarlastare för trådram
Avatarlastare för trådram
Avatarlastare för trådram
Avatarlastare för trådram
Avatarlastare för trådram
Läs mer
brev till

Låt våra mor- och farföräldrar och vuxna barn besöka oss i Sverige

Uppdateringar

Fler uppdateringar...
Philip Olsson Philip Olsson startade denna petition

1 månad sedan

Skriv ett svar eller en kommentar

Du bör eller konto för att kommentera.

52 underskrifter
19.948 behövs för att nå 20.000
By signing, you accept Campoal’s Terms of Service and Privacy Policy, and agree to receive occasional emails about campaigns on Campoal. You can unsubscribe at any time.