Namninsamling till

Legalisera cannabis!


Legalisera cannabis!
3 visningar

Skjutningarna avlöser varandra, nästan varje dag ser vi rubriker om gängkriminalitet och elände. Politiker och allmänna tyckare ropar efter höjda straff, borttagna straffrabatter och hårdare tag. En del av det är förmodligen helt befogat och behövs, men man missar en viktig detalj.

Pengarna som driver gängkriminaliteten. Gängen drar in miljardbelopp varje år på att sälja cannabis på den i dag helt oreglerade svarta marknaden.

Det är helt enkelt vad som drar in kosingen för den organiserade brottsligheten. Cannabisen gör att gängen kan locka nya rekryteringar, som framförallt består i unga pojkar från utanförskapsområden.

För även om alla i grund och botten gör ett val när de börjar sälja narkotika så är det inte konstigt att det är lockande att kunna tjäna flera tusen kronor om dagen. Framför allt inte för en ungdom som inte har det särskilt fett ekonomiskt.

Att legalisera cannabis hade varit ett viktigt steg i bekämpandet av gängkriminaliteten. Det är svårt att veta exakt hur mycket gängen drar in på cannabisförsäljning, de deklarerar ju inte precis till Skatteverket. Men det verkar som att det är en majoritet av gängkriminalitetens intäkter som kommer från cannabisförsäljning. Vid en legalisering hade en väldigt stor del av de intäkterna istället gått till statskassan.

En legalisering hade även varit skademinimerande för de som brukar cannabis. Dels hade de som brukar inte längre fått en prick i registret om de blir tagna. Någonting som förstör möjligheterna för att få arbete i framtiden.

Men det är även så att cannabis som säljs svart är farligare än den som hade sålts vid en legalisering. Det är inte ovanligt att det kommer rapporter om att cannabisen har blivit besprutad med glas. Någonting som kan skada kroppen väldigt mycket.

Det är nog många som minns dödsvågen för några år sedan när Spice cirkulerade i Sverige. Spice existerade endast på grund av att cannabis är olagligt i dag. Man förändrade receptet så fort det blev olagligt, när man hade gjort det tillräckligt många gånger så blev det till slut livsfarligt.

Det är inte cannabis, det är förvisso en drog som man ska ta på allvar och behandla därefter. Men faktum är att ingen har dött av en överdos av cannabis. Det går helt enkelt inte.

Men man ska givetvis ha sociala åtgärder för att se till att så få som möjligt hamnar i beroende och skada.

Ett annat argument för att legalisera cannabis är att det hade öppnat upp mer resurser för Polisen och det övriga rättsväsendet. Varje narkotikabrott kostar enligt Polisen i snitt nästan 30 000 kronor att utreda och lagföra.

De allra flesta narkotikabrott är eget bruk av narkotika. Polisen lägger helt enkelt extremt mycket resurser på att jaga folk som röker en holk. Resurser som hade kunnat läggas på att bekämpa gängkriminaliteten.

Förespråkare för en legalisering av narkotika vill inte precis att gräset ska säljas på lösvikt i en hylla bredvid lösgodiset på ICA. De flesta förespråkar snarare ett system likt det vi har för alkohol.

En reglerad försäljning av en drog som bör jämföras med alkohol snarare än tyngre narkotika. Där brukare hade fått veta vad det är de röker. Man hade kunnat välja styrka och därmed anpassat för vad som passar en bäst.

Sanningen är att det i dag är väldigt enkelt att få tag på cannabis. Alla ungdomar kan få tag på det genom att bara ringa ett par samtal. Även om du inte känner någon som säljer så kan det nästan garanteras att du känner någon som känner någon som säljer.

En legalisering av cannabis är helt enkelt en bra reform att genomföra. Man kapar gängens inkomster och minskar därmed nyrekryteringen till kriminaliteten. Polisen får mer resurser att bekämpa den brottslighet som faktiskt skadar samhället. Brukare slipper få prickar i registret och får veta vad det är som de röker. Den enda vinnaren på att ha det som i dag är kriminaliteten. Det är dags att lägga undan de svenska skygglapparna och reglera cannabisen. För allas skull.

december 15, 2021

598 underskrifter

Avatarlastare för trådram
Avatarlastare för trådram
Avatarlastare för trådram
Avatarlastare för trådram
Avatarlastare för trådram
Läs mer
brev till

Legalisera jazztobak!

Uppdateringar

Fler uppdateringar...
Philip Olsson Philip Olsson startade denna petition

1 månad sedan

Skriv ett svar eller en kommentar

Du bör eller konto för att kommentera.

598 underskrifter
9.402 behövs för att nå 10.000
By signing, you accept Campoal’s Terms of Service and Privacy Policy, and agree to receive occasional emails about campaigns on Campoal. You can unsubscribe at any time.
Liknande uppror
2
Slopa energiskatten!
Namninsamling till

Det har inte kunnat undgå någon att elpriserna skjutit i höjden under ...

Philip Olsson 5.2K underskrifter
Namninsamling till Ram Nath Kovind

INTRODUCTION After Dewan Housing Finance Corporation Limited (DHFL, once it was AAA+ rated company) was referred to the IBC on 22 November 2019, the RBI appointed a Committee of Creditors ...

IN
4.3K visningar
Philip Olsson 576 underskrifter 500
San Diego County, CA, US
128
Stop Black Friday from Creeping into Thanksgiving!
Namninsamling till Doug McMillon

Thanksgiving is one of America’s most cherished family holidays -- a day ...

Philip Olsson 98.4K underskrifter 13